Het grote voordeel van ons vakantiehuisje in Sicilië was dat het rustig gelegen was op de boerenbuiten, tenmidden van velden en plantages. Het vakantiehuisje stond op een lapje grond van 30 bij 80 meter en omvatte een heuse tuin van Eden. Citroenen, limoenen, vijgen, druiven, peren, catussen, olijven, kaki’s, aubergines, tomaten, bonen en bananen. En het leuke van het hele verhaal: wat rijp was mochten we plukken en opeten.

Zo stond er ook nog deze mooie amandelboom. Augustus is het seizoen om de amandelen te oogsten, dus dat viel even mee. Tijd dus om verse amandelen te eten.
Amandelboom

Aan de boom heeft een amandelnoot veel weg van een okkernoot. De opbouw is ook ongeveer gelijk.
Amandel noot in de boom

Dit is een amandelnoot nog in de bolster. Omdat de noot nog heel vers is moeten we die met wat geweld openen. Ik gebuikte een hamer. Amandelnoten die al even geplukt zijn kan je gemakkelijk openen door er zijdelings op te duwen.
Amandelnoot in de bolster

Een gebarsten bolster.
opengebroken amandelnoot

De amandelnoot.
amandelnoot

Binnenin zit de lekkere noot. Net zoals bij een okkernoot pel ik ook nog het vliesje rond de noot.
geopende amandelnoot

En dit is dan het heerlijke amandelnootje.
Binnenste van de amandelnoot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.