Barbecueën is fijn. Maar het moet ook fijn blijven. Er zijn genoeg mensen die moeite hebben om hun barbecue aan te steken, en grijpen al eens op een onverantwoorde manier naar brandversnellers. Ik zal u even uitleggen in 6 simpele foto’s hoe ik mijn barbecue aansteek. De voorbereiding neemt wel wat tijd in beslag, maar eens je het vuur aangestoken hebt, moet je alleen maar meer toekijken en wachten totdat je witte kolen hebt.
Om te beginnen stapel je wat houten latjes (onbehandeld eikenhout in dit geval) in een torentje (foto 1). Van onder is dit vierkant gevuld met tondel (bv een krant), afgedekt met opnieuw wat houten latjes en dan opgebouwd in een rondje waar de houtskool in past (foto 2). De overige gaatjes vullen we verder op met tondel (foto 3) en dan steken we het hele zootje in de fik (foto 4 en 5). Na een kwartiertje wachten heb je een mooie massa smeulend houtskool (foto 6), zonder dat je daar verder iets voor hebt moeten doen. Kan het nog gemakkelijker?
Waar haal je dat hout?
🙂 Dat was overschot van de parket, die ik in kleine stukjes heb gekapt. Maar je kan ook torentjes bouwen met gedroogde takken van fruitbomen of zo. Als er maar geen hars of vernis of zo op/in zit.
Hars is op zich nog niet zo een probleem, omdat je toch alles eerst laat opbranden, maar met vernis moet je oppassen.
Je kan ook gewoon 10 kleine blokjes zip gebruiken.. 😀 veel minder omslachtig als dit! Al ziet het er tof uit om te maken ..
Nah, Zip blokjes stinken 🙂